dinsdag 19 maart 2013

CO2-voetafdruk stalen 425 ml blikverpakkingen 30% afgenomen


Empac, de Europese vereniging voor de producenten van metalen verpakkingen, en haar toeleveranciers, hebben recent een onderzoek afgerond naar de iconische driedelige 425ml metalen blikverpakking voor voedingsmiddelen.

Driehoekige vorm voor supplementen


Nolato heeft een nieuwe verpakkingsvorm ontwikkeld voor farmaceutische producten en voedingssupplementen. De verpakking heeft een driehoekige vorm en is gemakkelijk te openen en duidelijk zichtbaar in-store.

Gebruiksvriendelijk en kindveilige kartonnen verpakking


Binnenkort wordt de Ecoslide-RX, een duurzame farma-verpakking, in de apotheken van Walmart geïntroduceerd. De verpakking is ontwikkeld door Keystone Folding Box Company, een in New Jersey gevestigde fabrikant van op papier gebaseerde verpakkingsoplossingen.

Inhalator met doseersysteem


Sunovion Pharmaceuticals verpakt zijn product Zetonna, een neusspray voor de behandeling van allergische rhinitis, in een doseerindicatiesysteem –Landmark- van Aptar Pharma.

Muziekdoos voor chocolade



De Kägi Music Box werd onderscheiden met een derde prijs in de New Product Showcase van ISM.

Cadeau- en verzendverpakking


De originele Biscotti di Prato cantuccini (cake) is verpakt in een mini hoedendoos van stevig karton, waar de cantuccini dan vervolgens weer in een zakje in zit.

Chocolade origineel verpakt




In Keulen werd eind januari de zoetwarenvakbeurs ISM gehouden. Dit jaar opnieuw in combinatie met ProSweets, waar de toeleveringsindustrie voor de zoetwarenbranche zich profileert.

maandag 11 maart 2013

Lees de nieuwste editie van Verpakken

Verpakken 1/2013 is verschenen. Het thema is 'food'. Lees alles over de nieuwe verpakking voor de deze maand geïntroduceerde Heinz culinair ketchup en over strengere regels voor claims op verpakkingen. 

vrijdag 1 maart 2013

Vijftigste afstudeerder NVC Leerstoel Packaging Design and Management


Op donderdag 28 februari 2013 is Marieke Brouwer als vijftigste student afgestudeerd onder begeleiding van de NVC Leerstoel Packaging Design and Management. Deze mijlpaal markeert volgens het NVC, initiator van de leerstoel die sinds 2006 door professor Roland ten Klooster bekleed wordt, het succes.