dinsdag 18 december 2012

Remy Martin cognac Cannes 2012 limited edition


Op Emballage is goed te zien welke rol de drankenmarkt in Frankrijk speelt. Er zijn enorm veel aanbieders van flessen, die opvallen door fraai design of uitbundige decoratie. Een voorbeeld daarvan is de fraaie cognacfles die het Franse bedrijf Carbon Decor maakte voor de bekende Franse cognacproducent ter ere van het filmfestival van Cannes.

vrijdag 14 december 2012

Eerlijke chocola in composteerbare folie


Het Italiaanse Fair Trade chocolademerk Alce Nero is tegenwoordig in een composteerbare verpakkingsfolie in het schap te vinden.
Alce Nero verkoopt sinds de start van het bedrijf organisch geteelde producten. Daarbij zijn de cacaoboeren, bijenhouders en chocoladeproducenten mede-eigenaar van het bedrijf, waarmee zichzelf een Fair Trade merk noemen.

woensdag 12 december 2012

Robert Monaghan (Air Innovation) ‘Design is dingen beter maken, innovatie is dingen anders doen’


Tijdens het evenement Packaging een Innovations in Amsterdam, eindigden beide dagen met een presentatie van een Keynote speaker. Op de eerste dag was dat Robert Monaghan van het design en adviesbureau Air innovation .

Robert Monaghan is de oprichter van Air Innovation. Hij werkt samen in strategische partnerships met Unilever, Kraft, Pernod Ricard en Philips.

Mark Shayler op Packaging Innovations: ‘Niet dingen beter doen, maar betere dingen doen’

Mark Shayler leverde tijdens Packaging  Innovations als keynote speaker een bijdrage met als titel ‘Sustainable Packaging, an oxymoron?’ Een oxymoron is een stijlfiguur die een verbinding van twee tegenovergestelde begrippen bevat   Zijn verpakken en duurzaamheid zulke begrippen?

De voormalige innovatiemanager van Wall Mart, Mark Shayler,  heeft tegenwoordig een eigen bedrijf met de opvallende naam Tickety Boo, en uitdrukking die zoiets betekent als  ‘alles kits’. Dit bedrijf  richt zich op ecodesign en milieuadvies, met als originele slogan: ‘Wasteful packaging? Boo! Ecodesign? Tickety Boo! 

dinsdag 11 december 2012

Verpakken 1/2013 in het teken van foodverpakkingen

Met de feestdagen nog voor de boeg, is de redactie begonnen aan de eerste uitgave van Verpakken in 2013. Deze verschijnt in maart en zal in het teken staan van foodverpakkingen. In deze uitgave zullen producenten van blikverpakkingen reageren op het interview met Adjiedj Bakas (foto), die in Verpakken 4/2012 beweerde dat voedsel over tien jaar niet meer in blik word verpakt.

woensdag 5 december 2012

Verpakken op z’n Bourgondisch

Franse regio wil ook Nederlandse markt op
Op de Franse vakbeurs Emballage presenteerde de regio Bourgogne zich met een eigen paviljoen. Er is een overkoepelende organisatie, Package in Bourgogne, die een netwerk vormt van 300 verpakkingsbedrijven in Bourgogne, de streek die ten zuiden van Parijs ligt.

Packaging Innovations in beeld

Het evenement Packaging Inovations draaide helemaal om verpakkingsinnovaties. Een kleine sfeerimpressie.

dinsdag 4 december 2012

Aantrekkelijke verpakking voor pleisters

Stiplastics introduceerde op de beurs Emballage in Parijs een aantrekkelijke, verpakking voor pleisters, die is gemaakt van kunststof, wat in het marktsegment opvallend is omdat de meeste pleisters in doosjes van karton worden verkocht. De verpakking komt pas in 2013 op de markt maar trok al veel aandacht in Parijs. Hoewel er geen innovatie Award was voor deze verpakking maakte hij wel deel uit van de selectie innovatieve verpakkingen. Opvallend is het mooie design, de functionaliteit en de goede mogelijkheden voor grafisch design waardoor de verpakkingen opvallend kan worden gepresenteerd en er goede mogelijkheden zijn voor merkuitstraling.
www.stiplastics.com

Champagne uit een sardineblik

De bekende producent van champagne Veuve Clicot bedenkt ieder jaar een opvallende manier om de champagneflessen in het feestseizoen aan de man te brengen. Dit jaar is de verpakking origineel. De opdracht aan de producent van de blikverpakkingen was om de industriële uitstraling van het al oude sardine blikje om te zetten naar een geschenkverpakking voor champagne. Voor de blikproducent was vooral de gegolfde zijkant van het blik een  uitdaging. Dat betekende dat er met de dikte van het materiaal moest worden gespeeld om stabiliteit te houden. De grootste uitdaging op de productielijn was de traditionele ringsluiting van het sardineblikje, die op deze luxe grote broer moest worden aangebracht. Er was een speciale machine voor nodig. De verpakking is meerdere malen onderscheiden en zorgt momenteel voor een flinke verkoopimpuls voor de champagne. De totale ontwikkeltijd bedroeg negen maanden.
www.virojanglor.fr

maandag 3 december 2012

Dispenser blik van Zaanlandia

Op Packaging Innovations Amsterdam presenteerde Zaanlandia Blik een fraai dispenserblik, dat speciaal is ontworpen om monoverpakte producten in op te slaan en te presenteren. de verpakking doet het goed op toonbanken en tafels. Volgens Zaanlandia directeur Daan Kriek bevestigt dit innovatieve blik dat dit materiaal erg duurzaam is. Het gaat lang mee, waardoor er geen sprake is van verspilling. De fraaie bedrukking biedt goede mogelijkheden voor merkuitstraling.
Voor meer informatie: www.zaanblik.nl



Packaging Innovations 2013 in Taets Gallery



Packaging Innovations 2012 leverde aan zowel bezoekers als exposantenzijde tevreden gezichten op. Grote merken bezochten dit op verpakkingsinnovaties gerichte evenement en de deelnemende bedrijven waren dan ook tevreden over het niveau van de bezoekers. De keynote lezingen, de learnShops en het Innovatiecafé maakten het evenement compleet.