donderdag 28 februari 2013

Knijpfles houdt natuurlijke mosterd goed



TSAC Vertriebs GmbH uit Essen heeft een pittige mosterd op de Duitse markt geïntroduceerd in een knijpfles van RPC.

Er is toekomst voor voedsel in blikverpakkingen


Trendwatcher Adjiedj Bakas voorspelt in zijn laatste boek het einde van blikverpakkingen voor voedingsmiddelen. De industrie reageert verbaasd. De praktijk laat zien dat blik het overal goed doet en dat de industrie nog steeds innoveert.

woensdag 27 februari 2013

‘Het verhaal achter het product wordt steeds belangrijker’



Eind 2012 kwamen vertegenwoordigers uit de foodretail, foodservice en verpakkingswereld op de Horecawerf in Amsterdam bijeen om deel te nemen aan de themabijeenkomst ‘Co-Creation en co-makership’. Onder hen Esther Molenaar en Maarten Elenbaas van Marqt, een bedrijf dat co-creation en co-makership hoog in het vaandel heeft staan.

dinsdag 26 februari 2013

Autopakkersrally 2013 start in Zuid-Limburg



Na de succesvolle Autopakkersrally 2012 in de Achterhoek, zal de rally van 2013 zich in de Euregio afspelen. Het startpunt is hotel Kasteel Bloemendal in Vaals.

Unilever: Groeien door innovatie



Unilever introduceerde eind 2010 het Unilever Sustainable Living Plan: een tienjarig stappenplan met duurzaamheidambities voor de hele keten, van grondstof tot verpakking. ‘We moeten soms lastige afwegingen maken’, zegt Rolf van Sprang, verantwoordelijk voor de verpakkingen van Unilever Benelux’s Local Jewels.

maandag 25 februari 2013

Van iconische Heinz-fles naar een unieke pot


Hoger op de culinaire ladder komen met de Heinz-sauzen. Dat was het doel dat Heinz zich stelde bij het ontwikkelen van de lijn culinair ketchup, een nieuwe Europese innovatie van Heinz, die in week 10 in Nederland wordt geïntroduceerd.

Sticker detecteert bedorven vlees




Een sticker met een bacterie die beter dan mensen kan detecteren of vlees bedorven is. Bedenk het maar even. Een Gronings studententeam won met deze vinding de internationale iGem-competitie in synthetische biologie.

Dure verpakkingen om je vingers bij op te eten


Eetbare verpakkingen haalden onlangs het nieuws. Het is nieuw en opvallend, dus ‘hot’. Maar de eetbare verpakking is duur en volgens Toine Timmermans van Wageningen University and  Research Centre, niet per definitie duurzaam.