maandag 17 juni 2013

Amorim en O-I innoveren wijnverpakking

Amorim en O-I, twee marktleiders in wijnverpakkingen, introduceren HELIX tijdens Vinexpo, een internationale wijnbeurs in Bordeaux. HELIX is een innovatieve kurksluiting voor glazen flessen, bedoeld voor wijnen in het populaire premium segment met een hoge omzetsnelheid.

maandag 10 juni 2013

‘De prijsstelling vroeg om een kostenefficiënte verpakking’


Holy Soda van Vrumona is ‘een natuurlijke, caloriearme frisdrank om zorgeloos van te genieten’. De verpakking van de drank is niet uniek, maar valt door zijn vorm en kleurstelling wel op. ‘We hebben voor dit product geen aparte flesvorm ontwikkeld, maar wel een heel eigen etiket’, vertellen Jetske Freeve, senior brandmanager bij Vrumona en Aart Brandsma van brand designbureau VBAT.

Meer interactie tussen consument en verpakking


Zelfsorterende chocolaatjes. Ketchupflessen die zelf de dosering bepalen. De ideeën voor toekomstige verpakkingen zijn sensationeel, maar de weg ernaartoe kent nog wel een aantal hobbels.

Unieke Coca-Cola-actie mogelijk dankzij Nederlandse etikettendrukker


‘Share a Coke with’ is een ‘doorbraak’-project waarbij acht Europese etikettendrukkers met een HP Indigo WS6600 etikettenpers de hoofdrol speelden, onder regie van  Eshuis BV uit Dalfsen. Een mix van zowel conventionele als digitale druktechnieken heeft het voor Coca-Cola mogelijk gemaakt op een unieke wijze promotionele marketing toe te passen.