maandag 9 september 2013

Studenten Utwente ontwerpen blikverpakkingen (2)

In Verpakken 3/2013 beschrijven we hoe studenten van UTwente in samenwerking met Ardagh nieuwe blikverpakkingen hebben ontworpen. Het beeld dat we in het artikel niet kwijt konden van de groepen 4-6 , vindt u hier.















Studenten UTwente ontwerpen blikverpakkingen

In Verpakken 3/2013 beschrijven we hoe studenten van UTwente in samenwerking met Ardagh nieuwe blikverpakkingen hebben ontworpen. Het beeld dat we in het artikel niet kwijt konden van de groepen 1-3 , vindt u hier.

















dinsdag 9 juli 2013

WikiBar serveert verpakkingsinnovatie

De WikiBar in Parijs serveert ijs, yoghurt, koffie en kaas in een eetbare verpakking. Hierdoor smelt het ijs niet en kunnen gasten de yoghurt met hun handen eten.

Design Bridge ontwikkelt DUREX condoomverpakkingen.


International brand design agency Design Bridge heeft onlangs de nieuwe condoomverpakkingen voor Durex 

maandag 17 juni 2013

Amorim en O-I innoveren wijnverpakking

Amorim en O-I, twee marktleiders in wijnverpakkingen, introduceren HELIX tijdens Vinexpo, een internationale wijnbeurs in Bordeaux. HELIX is een innovatieve kurksluiting voor glazen flessen, bedoeld voor wijnen in het populaire premium segment met een hoge omzetsnelheid.

maandag 10 juni 2013

‘De prijsstelling vroeg om een kostenefficiënte verpakking’


Holy Soda van Vrumona is ‘een natuurlijke, caloriearme frisdrank om zorgeloos van te genieten’. De verpakking van de drank is niet uniek, maar valt door zijn vorm en kleurstelling wel op. ‘We hebben voor dit product geen aparte flesvorm ontwikkeld, maar wel een heel eigen etiket’, vertellen Jetske Freeve, senior brandmanager bij Vrumona en Aart Brandsma van brand designbureau VBAT.

Meer interactie tussen consument en verpakking


Zelfsorterende chocolaatjes. Ketchupflessen die zelf de dosering bepalen. De ideeën voor toekomstige verpakkingen zijn sensationeel, maar de weg ernaartoe kent nog wel een aantal hobbels.

Unieke Coca-Cola-actie mogelijk dankzij Nederlandse etikettendrukker


‘Share a Coke with’ is een ‘doorbraak’-project waarbij acht Europese etikettendrukkers met een HP Indigo WS6600 etikettenpers de hoofdrol speelden, onder regie van  Eshuis BV uit Dalfsen. Een mix van zowel conventionele als digitale druktechnieken heeft het voor Coca-Cola mogelijk gemaakt op een unieke wijze promotionele marketing toe te passen.

woensdag 24 april 2013

Natuurlijke sappen gaan in glas en bag-in-box


Schulp Vruchtensappen in Breukelen timmert sinds 1995 aan de weg met natuurlijke vruchtensappen, die via pasteurisatie houdbaar worden gemaakt. Het bedrijf heeft van nature al een MVO-koers ingezet. De sappen gaan in glas en bag-in-box naar de liefhebbers.

Bierblik in vorm van vlinderdas

De bekende bierbrouwer Anheuser-Busch  introduceert deze lente een in het oog springende verpakking: een blikje in de vorm van een vlinderdas, dat refereert aan het logo van Budweiser

dinsdag 19 maart 2013

CO2-voetafdruk stalen 425 ml blikverpakkingen 30% afgenomen


Empac, de Europese vereniging voor de producenten van metalen verpakkingen, en haar toeleveranciers, hebben recent een onderzoek afgerond naar de iconische driedelige 425ml metalen blikverpakking voor voedingsmiddelen.

Driehoekige vorm voor supplementen


Nolato heeft een nieuwe verpakkingsvorm ontwikkeld voor farmaceutische producten en voedingssupplementen. De verpakking heeft een driehoekige vorm en is gemakkelijk te openen en duidelijk zichtbaar in-store.

Gebruiksvriendelijk en kindveilige kartonnen verpakking


Binnenkort wordt de Ecoslide-RX, een duurzame farma-verpakking, in de apotheken van Walmart geïntroduceerd. De verpakking is ontwikkeld door Keystone Folding Box Company, een in New Jersey gevestigde fabrikant van op papier gebaseerde verpakkingsoplossingen.

Inhalator met doseersysteem


Sunovion Pharmaceuticals verpakt zijn product Zetonna, een neusspray voor de behandeling van allergische rhinitis, in een doseerindicatiesysteem –Landmark- van Aptar Pharma.

Muziekdoos voor chocolade



De Kägi Music Box werd onderscheiden met een derde prijs in de New Product Showcase van ISM.

Cadeau- en verzendverpakking


De originele Biscotti di Prato cantuccini (cake) is verpakt in een mini hoedendoos van stevig karton, waar de cantuccini dan vervolgens weer in een zakje in zit.

Chocolade origineel verpakt




In Keulen werd eind januari de zoetwarenvakbeurs ISM gehouden. Dit jaar opnieuw in combinatie met ProSweets, waar de toeleveringsindustrie voor de zoetwarenbranche zich profileert.

maandag 11 maart 2013

Lees de nieuwste editie van Verpakken

Verpakken 1/2013 is verschenen. Het thema is 'food'. Lees alles over de nieuwe verpakking voor de deze maand geïntroduceerde Heinz culinair ketchup en over strengere regels voor claims op verpakkingen. 

vrijdag 1 maart 2013

Vijftigste afstudeerder NVC Leerstoel Packaging Design and Management


Op donderdag 28 februari 2013 is Marieke Brouwer als vijftigste student afgestudeerd onder begeleiding van de NVC Leerstoel Packaging Design and Management. Deze mijlpaal markeert volgens het NVC, initiator van de leerstoel die sinds 2006 door professor Roland ten Klooster bekleed wordt, het succes.

donderdag 28 februari 2013

Knijpfles houdt natuurlijke mosterd goed



TSAC Vertriebs GmbH uit Essen heeft een pittige mosterd op de Duitse markt geïntroduceerd in een knijpfles van RPC.

Er is toekomst voor voedsel in blikverpakkingen


Trendwatcher Adjiedj Bakas voorspelt in zijn laatste boek het einde van blikverpakkingen voor voedingsmiddelen. De industrie reageert verbaasd. De praktijk laat zien dat blik het overal goed doet en dat de industrie nog steeds innoveert.