www.virojanglor.fr
dinsdag 4 december 2012
Champagne uit een sardineblik
De bekende producent van champagne Veuve Clicot bedenkt
ieder jaar een opvallende manier om de champagneflessen in het feestseizoen aan
de man te brengen. Dit jaar is de verpakking origineel. De opdracht aan de
producent van de blikverpakkingen was om de industriƫle uitstraling van het al
oude sardine blikje om te zetten naar een geschenkverpakking voor champagne.
Voor de blikproducent was vooral de gegolfde zijkant van het blik een uitdaging. Dat betekende dat er met de dikte
van het materiaal moest worden gespeeld om stabiliteit te houden. De grootste
uitdaging op de productielijn was de traditionele ringsluiting van het
sardineblikje, die op deze luxe grote broer moest worden aangebracht. Er was
een speciale machine voor nodig. De verpakking is meerdere malen onderscheiden
en zorgt momenteel voor een flinke verkoopimpuls voor de champagne. De totale
ontwikkeltijd bedroeg negen maanden.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten